torsdag 5. november 2009

Fremgangsmåte for bekleding av boks du ikke liker lenger.
Man tager en boks, jeg tok en maken til denne som jeg allerede hadde ødelagt med decoupage som jeg IKKE likte.

Men akkurat denne grønne boksen står til pynt oppå en hylle så den vil jeg ikke gjøre noe med. Du kan dekorere alt annet du vil, syltetøyglass, tomme isbokser, blekkbokser - you name it.Så trenger du lim. Jeg har igjen tapetlim etter
husbygging for ett år siden. Har ikke så mye igjen nå, så det får plass i et agurkglass. Tapetlim blir nesten som decoupagelim, men tapetlim har en tykkere
konsistens.Stoffrester og blonder er vel noe "alle" har liggende. Jeg har hvertfall i bøtter og spann. Valgte denne gangen å bruke et stripete stoff som jeg tror er fra IKEA. Liker veldig godt striper og ruter, og syns det er veldig JUL. Så skal boksen "kles på". Da klipper du stoffet så det akkurat går kant i kant oppe og nede. Og med bare litt overlapping på siden, 1/2 cm eller så. Deretter stryker du tapetlim på boksen og legger stoffet på sånn som du vil ha det. Stryk deretter et lag lim UTENPÅ stoffet også. Så gjør du på samme måten med blonder eller bilder eller hva du nå vil dekorere med. Lim BÅDE under og oppå blonden også. Og voila:


En ferdig boks, pyntet til jul.
Jeg syns det faktisk blir ganske fint. Når jeg kommer fra jobb i kveld så skal jeg vise et kremmerhus som jeg har gjort det samme med. Det ligger til tørk.
Du kan lage ganske flotte sløyfer også med å bruke tapetlim. Bare husk at "frittstående" ting du lager på denne måten ( som kremmerhus f.eks.) må hjelpes i fasong enten ved at du stadig former det, eller putter aluminiumsfolie inni slik at det holder fasongen.

2 kommentarer:

 1. Huff nå var det altfor lenge siden jeg var her;o(( Men har skrolla meg nedover, og gurimalla så mye fint du ha laget;o) Men den siste boksen var bare lekker.... Veldig go ide også, begynner å få noen bokser her og der, og stoff har jeg vist nok av;o//)
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 2. Så flink du er:) Gøy å pusle med slike småting nå! Og tak for hilsen på bloggen min:) Jeg er virkelig fornøyd med den bibelen! Et nydelig eksemplar med de kule brillene!
  Jeg var en tur på Bruktbutikk i Brønnøysund idag, fant ingenting i selve butikken, men fikk lov å rote i noen kasse på bakrommet og der fant jeg mye fint:) Legger bilder ut på bloggen i morgen:) Jeg koser meg masse hos pappa! Godt å få slappe av litt! Ha en riktig fin lørdagskveld!!

  Klem Renate:)

  SvarSlett

VELKOMMEN
SKAL DU VÆRE. BLIR KJEMPEGLAD HVIS DU LEGGER IGJEN EN KOMMENTAR ELLER EN HILSEN.

http://www.satisfaction.com/christmas-countdown-generator/countdown2.swf?x=http://www.satisfaction.com" quality="high" bgcolor="#000000" width="450" height="200" name="countdown1" align="middle" allowScriptAccess="samedomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
Christmas Countdown