fredag 31. juli 2009

Pizza


Ofte på fredager så har vi hjemmelaget pizza. Syns den er bedre enn den ferdigkjøpte. I Familien nr 5 i år så står det en kjempebra oppskrift på pizza som skal prøves i dag.

Grunnoppskrift:
2 dl varmt vann ca 45 grader

2 ts tørrgjær

1 klype sukker

1 ss god olivenolje

1 ts salt

330 g ( 5 1/2 dl) hvetemel

( litt mel til utbaking)


Lag gjærsats ved å blande sammen vann, gjær, og sukker. Dette skal stå i 5 min, til blandingen har dannet skum på overflaten. Deretter eltes deigen, enten for hånd eller maskin i opptil 10 min. til den er smidig, seig og slipper bollen. Form deigen rund og legg den i en lett melet bolle. Dryss litt mel over og la deigen heve under plast ca 1 1/2 time. Kna deigen godt igjen, og form deigen til et rundt emne som igjen skal heves ca. 1 time. Mens deigen hever, så lager du fyllet etter din smak.

Stekeovnen forvarmes til 250 grader

Så kjevler du ut deigen, og prikker den med en gaffel. Ha på fyll, men ikke i ytterkanten av pizzaen.

Stekes midt i ovnen først 10 min. Så senkes varmen til 180 grader og pizzaen stekes ytterligere 10 min., til skorpen har fått litt farge.

TIPS: Ikke bruk bakepapir. Bakepapiret vil holde på fuktighet fra deigen. Bruk heller et rent stekebrett med et tynt lag hvetemel. Da vil pizzaen bli gyllenstekt også på undersiden.

3 kommentarer:

 1. Nammmmmmmmmmm!!
  Ha en fin fredag!
  Klem,M

  SvarSlett
 2. Mmmmmmmmmmmmmmmm sier jeg også!
  God helg fra Maja

  SvarSlett
 3. Oi den så god ut . Pizzaen vår lørdag var mer flatloff med fyll . Denne må jeg prøve . Koslig blogg

  SvarSlett

VELKOMMEN
SKAL DU VÆRE. BLIR KJEMPEGLAD HVIS DU LEGGER IGJEN EN KOMMENTAR ELLER EN HILSEN.

http://www.satisfaction.com/christmas-countdown-generator/countdown2.swf?x=http://www.satisfaction.com" quality="high" bgcolor="#000000" width="450" height="200" name="countdown1" align="middle" allowScriptAccess="samedomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
Christmas Countdown