onsdag 2. mars 2011

Decoupage

Du begynner med en blomsterpotte som du har lyst til å dekorere. Her har jeg tenkt å krakelere potta, så jeg har kjøpt denne flasken med krakeleringsmiddel. Smører på et tynt lag, og lar det tørke MINST i 2 timer.
Når det har tørket så smører du på et lag med hobbymaling ( vannbasert maling), og lar dette tørke også. Event. så må du ha et lag til med maling, men det er som regel ikke nødvendig.
Da blir resultatet sånn:


Her ser du så vidt at krakeleringen har begynt å bryte gjennom.

Så bestemmer du deg for hvilken serviett du vil bruke. Jeg har valgt en med blomster, for det syns jeg har en flott effekt når det er ferdig krakelert.
Du bruker som sagt servietter. Klipper ut den delen av servietten du vil bruke. Du skal kun bruke det ytterste laget, så det vil si at du må ta av 2 hvite lag. Dette er viktig, for du skal bare bruke ett lag.
Du bruker en spesiell type lakk som heter decoupagelakk. Den både limer og lakkerer i samme strøk. Men siden jeg skal bruke min til blomster så velger jeg å lakkere et strøk med spraylakk etterpå.

Det ferdige resultatet:

Jeg er fornøyd. Imorgen så kan jeg vise frem en potte med blå blomster. Den står til tørking. Hvis noen ønsker, så kan jeg vise litt trinn for trinn hvordan jeg gjør dette.

1 kommentar:

 1. Hei..
  Tusen takk for koselig hilsen:))

  Jeg har aldri prøvd krakelering men har utstyr til det og må jo si at din utgave av dette ble meget fin:))
  Takk for tips!

  Ha en fin fin helg.
  Klem:)

  SvarSlett

VELKOMMEN
SKAL DU VÆRE. BLIR KJEMPEGLAD HVIS DU LEGGER IGJEN EN KOMMENTAR ELLER EN HILSEN.

http://www.satisfaction.com/christmas-countdown-generator/countdown2.swf?x=http://www.satisfaction.com" quality="high" bgcolor="#000000" width="450" height="200" name="countdown1" align="middle" allowScriptAccess="samedomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
Christmas Countdown