Idag skal vi feire gebursdagen til moren min (hun hadde bursdag den 20), så jeg har laget en Verdens Beste.
Her kan du få oppskriften. Den tar litt tid å lage, men er egentlig veldig lett bare du passer på å piske eggehviten veldig stiv til slutt. Da blir marengsen best.
100 g smør og 120 g sukker røres hvitt. Ha i 4 eggeplommer og 3 ss melk. Sikt sammen 1 ts bakepulver, 160 g hvetemel og 1 ts vaniljesukker og rør det godt sammen. Kle en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i et tynt lag.
Stivpisk 4 eggehviter og ha i 200 g sukker. Pisk videre til alt sukkeret er oppløst. Hell marengsen over røren i langpannen. Strø ca 100 g hakkede mandler over kaken. Stek kaken ca 180 grader til du ser at marengsen er stiv og har fått en lett, gylden farge. Avkjøles.
Pisl 3 dl kremfølte stiv. Blandes med enten en pakke vaniljekrem eller romkrem. Del kaken i 2 og legg kremen imellom lagene. Denne kaka heter visst egentlig Kvæfjordkake, men alle kaller den Verdens Beste.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar